Η χρήση τους στον αθλητισμό και στο γυμναστήριο είναι γνωστή. Μπορούν να φορεθούν μόνα τους ή μέσα από κάποιο loose sports short για να αποφευχθεί τυχον “υπερεκθεση” κατά τη διάρκεια της προπόνησης. Επίσης, κάνουν πιο cool την athleisure εμφάνιση όταν συνδυαζονται με loose boyfriend shorts και φούτερ. Από εκεί και πέρα ξεκινά το νέο μανιφέστο των biker shorts, το οποίο απαιτεί avant garde συνδυασμούς με funky χρώματα, statement accessories και mix and match σε υφές και σχέδια.

Το κλειδί στα biker shorts είναι ότι ενώ γίνονται αντιληπτά, κυρίως, ως item-πυρήνας μιας εκκεντρικής εμφάνισης, στην ουσία μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να ησυχάσουν το σύνολο. Δηλαδή, λόγω της αθλητικής τους διάθεσης όταν φοριούνται με ένα fashion item, όπως ένα oversized πουκαμισο ή ένα ιδιαίτερο σακάκι (ή ακόμα και ένα extravagant πουκάμισο με extravagant σακάκι) έχουν την ιδιότητα να “σπάνε” την συνολική υπερβολή και να εξισορροπούν το σύνολο, εξασφαλίζοντας αρμονία.

Η επιλογή των παπουτσιών παίζει πολύ σημαντικό ρόλο, επειδή προσδίδει στην κάθε εμφάνιση συγκεκριμένο ύφος. Για casual εμφανίσεις, τα sneakers είναι ο,τι πρέπει. Για πιο urban chic στυλ, προτίμηστε μπαλαρίνες ή oxfords. Όμως, για fashion σύνολα, η τάση είναι τα mules. Η ποικιλία που υπάρχει σε διάφορα μοτίβα δίνει την ευκαιρία να γίνουν διάφοροι συνδυασμοί, είτε σε patterns είτε χρωματικά είτε ακόμα σε υφές. Έτσι, φορεμένα με σατέν σακάκι και σατέν mules ηρεμούν το μάτι εξισορροπωντας τη γυαλαδα. Κάνουν τα snake prints πιο καθημερινά, όχι υπερβολικά σέξι και λιγότερο “κυριλέ”, διατηρώντας, ωστόσο, το γυναικείο χαρακτήρα τους.

Αντίστροφα, όταν αποτελεί το κεντρικό κομμάτι του ντυσίματος, αντλεί έμπνευση από την εποχή των 80s και έρχεται στα πιο φλούο και χαρούμενα χρώματα του καλοκαιριού. Μπορεί να συνδυαστεί άνετα για σκοπούς colorblocking ή απλά για να “σπάσει” κάποια μονοχρωμία. Σε κάθε περίπτωση η τελευταία πινελιά που δίνει και το στίγμα της εμφάνισης μπαίνει με τα αξεσουάρ. Επειδή πρόκειται για κολάν, είναι σημαντικό όταν συνδυάζεται με oversized κομματια να αναδεικνύεται η σιλουέτα. Η ζώνη είναι απαραίτητη για να τονιστεί η μέση και να δώσει σχήμα στο σώμα.

Επίσης, επειδή ακριβώς πρόκειται για ποδηλατικό κολάν, είναι καλό να αποφεύγονται τα bodycon tops ή τα crop tops, διότι αφ’ ενός μεν δεν κολακεύουν πάντα, αφ’ ετέρου δε το σύνολο θα γίνει πολύ αθλητικό. Αλλά και πάλι με ένα bomber jacket, μια funky bell bag και mules μπορεί να γίνει μια athleisure εμφάνιση με έντονες 80s επιρροές.